De POWER TRAINING is een unieke combinatie van sociale (rol)spelletjes en sportieve oefeningen (kracht, uithoudings-vermogen en) en olympische sporten als judo, boksen en worstelen, waarin kinderen spelenderwijs voor zichzelf leren opkomen en grenzen leren aangeven. Plezier en positieve feedback staan centraal. Uw kind leert op een veilige en natuurlijke manier zichzelf beter kennen en bouwt veel zelfvertrouwen op waardoor het positief zelfbeeld wordt versterkt.

Zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen

Weerbaarheid én sociale vaardigheden (anti pesten)

Social Sport Dynamics verzorgt speciale Powertrainingen, waarin kinderen op een leuke en sportieve manier leren hun grenzen te ontdekken, hun grenzen te verleggen en hun grenzen te bewaken. Dit doen we kort-weg door te praten, te denken en te doen. In de Powertraining voor Kids! spelen we rollenspellen waarin ze leren hun grenzen aan te geven. We praten met elkaar over leuke dingen, waar ze goed in zijn, maar ook over situaties waar ze moeite mee hebben.

We denken na over oplossingen in deze situaties. Door dit te combineren met sportieve oefeningen (kracht, uithoudingsvermogen en zelfverdediging) creëren we een basis waarin het kind op een veilige manier zichzelf beter leert kennen, meer zelfvertrouwen opbouwt en het positief zelfbeeld snel wordt versterkt. Kortom, een echte Powertraining!

 • Wilt u dat uw kind wat zelfverzekerder wordt?
 • Mag uw kind wel wat meer voor zichzelf opkomen?
 • Wilt u dat uw kind zich effectief leert verdedigen?

In de Powertraining doen de kinderen spelletjes en oefeningen waar we o.a. werken aan:

 • lichaamstaal, houding en uitstraling
 • duidelijk grenzen aangeven icm met je lichaam en verbaal
 • hoe en wie je om hulp kan vragen
 • zelfbeheersing
 • valbreken, rollen, opstaan
 • basis stoten en trappen
 • ontwijken van aanvallen, stevig staan en bewegen
 • incasseringsvermogen (duwen, blokken, lichte sparring)
 • loskomen uit grepen

Weerbaarheid maar ook zelfverdediging

De ervaring die de kinderen in korte tijd opdoen in onze training maakt hen niet alleen bewust van hun verbale mogelijkheden, ze worden ook bewuster van hun kracht en fysieke mogelijkheden. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om voor jezelf op te komen, verbaal je grenzen aan te geven als je weet dat je, indien nodig, je grenzen fysiek kunt verdedigen.

Sport als middel

Kinderen zijn van nature leergierig en willen van alles ontdekken, ze bruisen vaak van (te veel) energie. Deze energie maakt dat kinderen veel aandacht kunnen vragen van de coaches. Onze ervaring heeft geleerd dat door eerst te sporten en pas daarna te gaan oefenen met sociale vaardigheden, de kinderen veel toegankelijker en rustiger zijn. Het sportieve element is dus dubbel effectief. Ze worden rustiger en toegankelijker, ervaren direct positieve feedback van coaches en daarnaast bouwen ze dus meer weerstand op, behouden of verbeteren hun conditie, coördinatie, balans én het kind leert zichzelf verdedigen. Het sportieve element is dus een heel krachtig en belangrijk onderdeel om kinderen snel weerbaar te maken.

Kinderen zijn slim

Hoe jong ze ook zijn, ze weten heel goed wat ze wel en niet leuk vinden. Praten over problemen helpt. Wie wordt er wel eens gepest? Wie pest er zelf wel eens? Hoe is dat om gepest te worden en hoe kun je hier het beste mee omgaan? De kinderen leren luisteren, gevoelens te uiten, oplossingen te bedenken en om hulp vragen.

Kinderen zijn kwetsbaar

Een kind met een goede conditie, die weet hoe hij/zij moet omgaan met lastige situaties en zich bovendien fysiek kan verdedigen straalt zelfvertrouwen uit. Het is belangrijk dat kinderen problemen en/of lastige situaties zelf kunnen oplossen en weten hoe ze om hulp moeten vragen.

Adres en tijden

Sportvereniging Laak Noord, Team de Jager

Rijswijkseweg 324
Datum: elke woensdag
Tijd: 13.15 - 14:45

Wist u dat?

Van de leerlingen die gepest worden is het percentage dat zelf ook pest groter dan dat van leerlingen die niet gepest worden (49 procent tegenover 30 procent) (HBSC 2005)

Gratis Proefles!

Vul hieronder uw gegevens in
Email (*)

uw emailadres is niet volledig ingevuld
Naam

Invalid Input
Uw vraag of opmerking

Invalid Input
Typ onderstaande tekens in om spam te voorkomen
Typ onderstaande tekens in om spam te voorkomen

Invalid InputTip!

Kom je voor de eerste keer een proefles volgen? Het leukste is om een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje mee te nemen.

Wat moet ik meenemen voor de training?
Neem een t-shirt, een joggingsbroek of sportkleren mee die prettig zitten. Een handdoek en evt. een flesje water. Er zijn schone douches en kleedkamers op deze locatie aanwezig

Adres en tijden

Sportvereniging Laak Noord, Team de Jager

Rijswijkseweg 324
Datum: elke woensdag
Tijd: 13.15 - 14:45